Toimisto/alueiden sijoittelu avokonttoreita varten suurten tai pienten toimistotilojen ympärille

Tätä asettelua käytetään silloin, kun halutaan kattaa suuri tila, joka yleensä koostuu useista pienemmistä huoneista. Sitä käytetään parhaiten silloin, kun työskentelyalueella ei ole rajattuja seiniä, kuten avotoimistossa. Tällaisen tilan erottaminen voi tuntua monimutkaiselta, mutta siihen on olemassa muutamia yksinkertaisia tapoja.

Ensimmäinen ja suosituin tapa on käyttää huonekaluja, jotka jakavat tilan erillisiin alueisiin ilman näkyviä väliseiniä. Avainasemassa ovat joustava asettelu ja modulaariset mallit. Monikäyttöiset kalusteet, kuten pöydät, joissa on säilytyskaapit, voidaan ryhmitellä eri muotoihin tarpeen mukaan. Jos tilaa käytetään esimerkiksi toimistona, ne voidaan ryhmitellä pareittain tai kolmestaan, mikä sopii parhaiten työympäristöön. Jos huonetta käytetään kokoushuoneena, ne voidaan ryhmitellä U:n muotoon tai luoda jopa pieniä istuin alueita.

Sama pätee istumajärjestykseen. Jos huonetta käytetään odotustilaan, tuolit ja sohvat voidaan ryhmitellä yhteen, jotta ihmiset voivat odottaa mukavasti. Jos sitä kuitenkin käytetään vastaanottotilaan, jakkarat tai baarijakkarat ovat parhaita.

Huoneen pohjaratkaisu

Huonekalujen ryhmittelyyn on useita tapoja, jotka sopivat parhaiten tähän huoneen ulkoasuun. Yleinen nyrkkisääntö toimiston suunnittelussa on käyttää kontrasti huonekaluja toimiston eri alueilla. Jos esimerkiksi käytät kalusteita yhdellä alueella, käytä metallikalusteita toisella alueella visuaalisen vertailun aikaansaamiseksi. Näiden alueiden luominen auttaa tässä avoimessa tilassa työskenteleviä ihmisiä tietämään, missä heidän pitäisi olla tiettyjä tehtäviä suorittaessaan.

Edellä mainittu koskee myös valaistusta. Valaistusta olisi käytettävä myös tilan jakamiseen. Jos sinulla on vaalea lattia, harkitse seinien maalaamista tummemmalla värillä, jotta luodaan voimakas kontrasti ja korostetaan tilan erottelua.

Kalusteet ja tilan laajentaminen

Huonekalut voivat olla yksinkertaisia, mutta niiden tulisi sopia muotoilultaan toisiinsa, jos ne on ryhmitelty yhteen, jotta ne auttavat luomaan visuaalisen yhtenäisyyden koko toimistoon.

Jos esimerkiksi käytät kirjahyllyjä jakavana tekijänä, varmista, että tuolit ja pöydät sopivat muotoilultaan näihin kalusteisiin. Tämä luo jatkuvuuden tunnetta koko avokonttori tilaan.

Tavaroiden, kuten takkien ja käsilaukkujen, säilyttämiseen voidaan käyttää kaappeja tai hyllyjä, jotta ne pysyvät ulottumattomissa. Tämä auttaa myös vapauttamaan vastaanottotilasta tilaa sitä tarvitseville.

Jos säilytystilaa on rajoitetusti, käytä tuolien alla olevia alueita harvemmin käytettyjen tavaroiden säilyttämiseen.

Kaikki nämä ideat soveltuvat myös pieniin avokonttoreihin, joten voit luoda tilaan vyöhykkeitä, vaikka kalusteita olisi vähän. Tila voidaan jakaa erillisiin vyöhykkeisiin käyttämällä visuaalisia esteitä, kuten kasveja tai seuloja, ja käyttämällä eritasoisia kalusteita vyöhykkeiden rajaamiseen.

Kasinotoimiston kokoushuoneissa käytetään matalampia pöytiä huoneen ulkopuolella ja tuoleja keskellä. Monet nykyaikaiset teknologiayritykset hankkivat korkeita pöytiä työympäristön luomiseksi.

Jos sinulla on muita ehdotuksia tai ideoita, kerro niistä - lähetä meille sähköpostia, niin päivitämme tämän artikkelin.